Skip to main content
[VlDE0] JurutoI Dislmbah Air MiIo Oleh Pemandu Kereta Dikcam Ntlzen , Ini Punca Sebenar Kejadian

Pagi ini telah tuIar satu kejadian di sebuah pondok tol di lebuhraya kesas dimana seorang jurutoI telah dislmbah air oleh seorang pemandu kereta yang menaiki kereta jenis Perodua Bezza berwarna biru kerana didkwa tidak berpuas hati tidak dibenarkan untuk tambah nilai touch & go diIorong tersebut.

Kejadian yang dirakam oleh CCTV itu dilihat seorang lelaki keluar daripada keretanya dan menuju ke arah pondok tol tersebut sebelum bertindak menylmbah air yang diminumnya kepada jurutol tersebut.

Rlngkasan kejadian

Berikut ringkasan kejadian yang telah dicerltakan oleh jurutol trsebut di instragram st0ry miliknya.

"Pkul 7.30 pagi dia masuk line faten mintak nak topup.Faten cakap sini touch and go sahaja takde topup, kalau nak topup lorong sebelah.."

"Dia nak jugak topup katanya sebab sebelum masuk tol dia dah baca signboard. Faten suruh dia bayar RM2 sahaja tapi dia tetap berkras"

"Nak jugak topup sebab dia kata nak lalu tol depan takde tempat untuk topup, jadi faten cakap kalau encik nak encik kena parking kereta kat sini keluar(jalan) pergi Iorong tambah nilai.."

"Dia tak berpuas hati dia keluar kereta tengok keadaan dalam pondok dan dia kata biasa Iorong tambah nilai belah hujung"

"Lepas dia topup apa semua dah jalan ingatkan dah settle. Tpi jam 9.20 pagi dia lalu lagi sekali dengan bawak air milo ais dia tuu"

"Dia minum sambil cakap 'lain kali jngan suka nak knakan orang' dan terus slmbah air dia tu.." tulisnya

Vldeo rkaman kejadian

05Oct2020/SelangorRakaman CCTV seorang pemandu kereta menyimbah air kepada Jurutol di pondok Tol Lebuhraya Kesas pada pagi tadi.Sumber Instagram: @Ften.syfqah#inforoadblock

Posted by Info Roadblock JPJ/POLIS on Isnin, 5 Oktober 2020

Sumber : Info Roadblock