Skip to main content
Subhanallah, Selepas Beri Makann Kucing Di Jalanann, Allah Bayarr Cashh Kepada Lelaki Ini 

Pernah tak bila anda berada di kedai makan, tiba-tiba ada kucing yang datang?.

Dengan keadaann yang kottor dan kurrus memintta makanan dengan anda. Ada yang memberi makan dan ada juga yang menghadiahkan dengan seppakk terajjang.

Realiti yang boleh dilihat pada hari ini. Setuju atau tidak?.

Berkongsi rezeki dengan makhhluk Allah ini bukan sahaja mendapat ganjjaran pahala tetapi akan dibalass dalam pelbagai bentuk kebaikan, bukan sahaja matterial dan wangg riinggit. Kadang-kala kita sendiri tidak sedar akan perkarra tersebut.

Secebbis kisah yang dikongsikkan oleh Kedai Kucing Si Comel melalui pengalammannya sendiri diharap dapat membuka mata masyyarakat di luar sana untuk berkkasih sayang sesama haiwwan.

Jika anda tidak mendappat ganjarrannya sekarang, yakinlah akan nilai pahalanya di akhiratt kelakk.

Saya memberi makan kepada 2 anak kucing yang kelapparan. Apa yang berlaku 2 jam selepas itu memang pellik.

3.45pm : Aku berhenttikan kereta. Ternnampak 2 ekor anak kucing lappar. Aku keluarkan makanan kucing dari bag, terus bagi mereka makan. Tak sampai hhati.

Jika Rasulullah nampak, baginda mesti seddih sebab baginda sayang pada kucing.Niat sebab Rasulullah.

6.00 pm : Aku beli kuih. Makcik jual kuih bagi frree kuih plak. Aku tak kenal pon makcik tu. Bayar seringgit tapi dapat banyak.

6.30pm : Aku order nasi goreng kampung special campur udang dan sotong. Lama tunggu sebab ramai orang. Masa nak bayar, cashier cakap FRREE. Aku blurr, apasal frree? Cashieer cakap nasi ni tak perlu bayyar.

Aku terangkat kening sebab hairan, orang lain kena bayar, apasal frree?. Aku tak kenal pon tokey restoran ini.

Mungkin ramai ingat aku reka cerita sebab lappar Likes. Aku tak pakksa korang percaya.

Lepas aku kira semula, sebenarnya makanann kucing tadi tak guna duit aku pon, sebab ada SESUATU dah GANTTI dengan kuih frree dan nasi pon frfee. Duit aku tak terjejjas.

Agak pelikk, dan agak serram juga.

Apa pendapat korang?

Tu laa gambar budak 2 ekor. Lepas dapat nasi frree, aku terus tangkapp 1 keping gambar nasi dengan makanan kucing yang aku beli untuk budak-budak Meow tadi.

Sumber : SK