Skip to main content
Suami Dedah Nadia Brian Cvrang Dengan Dua Lelaki

Hangat diperkatakan mengenai perg0lakan rumah tangga pelakon Nadia Brian apabila suaminya, Muizz Nasruddin memuat naik gambar hitam putih ketika hari bergelar suami berserta status seolah dirinya dikhianati.

Tampil membuka mulut mengenai kemelut rumah tangganya, Muizz mengesahkan mereka masih lagi suami isteri namun tidak lagi tinggal sebumbung sejak tiga bulan lalu. Ujarnya, bukan dia mengh4lau isterinya keluar namun Nadia enggan untuk kembali.

"Kami masih suami isteri, ketika ini. Cuma, saya dan Nadia sudah tidak tinggal sebumbung sejak hampir tiga bulan lalu.

"Saya tak pernah mengh4lau Nadia keluar pada dari rumah. Malah, saya berkali-kali mengajak Nadia untuk kembali tinggal bersama. Namun, isteri menolak dan membuat keputusan untuk tinggal di rumah ibunya," katanya kepada BH Online.

Menjelaskan mengenai luahan hatinya di Instagram itu, Muizz berkata ianya adalah benar bahawa dia dih-ina dan dia-niaya. Katanya dia sudah cuba untuk selesaikan masalah rumah tangga mereka namun Nadia tidak mahu bekerjasama.

"Entri saya dalam IG bukan cerita rekaan. Saya memang dih-ina, diha-lau, dikh-ianati dan dia-niayai. Saya cuba menghubungi ibu dan keluarganya untuk menyelesaikan masalah antara saya dengan Nadia dengan baik. Namun, semuanya hanya sia-sia.

"Saya sedaya upaya mahu menye-lamatkan rumah tangga, tetapi Nadia tidak mahu memberi kerjasama," katanya.

Dalam pada itu, lebih mengec-ewakan Muizz mendedahkan dia turut menerima bukti video kecu-rangan Nadia yang dihantar oleh seseorang.

Cvrang Dua Lelaki

"Nadia bukan cu-rang dengan seorang, tetapi dua lelaki. Saya ada bukti yang cukup. Saya berada dalam posisi yang betul," dakwanya.

Sementara itu, Nadia yang dihubungi enggan memberikan sebarang komen mengenai perkara itu kerana menganggap isu perg0lakan rumah tangga cukup peribadi, selain keadaan pandemik COVID-19.

Keme-lut rumah tangga pasangan itu mula menjadi perhatian apabila mereka tidak lagi berkongsi gambar bersama di laman sosial sejak Ogos lalu namun Nadia menafikan dakwaan hubungan mereka sedang dilanda masalah.

Nama kena petik, punca rumah tangga Nadia Brian berg0lak. Ini reaksi Aidit

Baru-baru ini Muizz juga ada memuat naik gambar dan kapsyen berbaur kekec-ewaan sehingga mengundang pertanyaan dalam kalangan netizen.

Muizz dan Nadia Brian atau nama sebenarnya Nadia Najwa Mohamed Rashidi, 29, mendirikan rumah tangga pada 9 November tahun lalu di Magica Hall, Shah Alam.

Timbul dakwaan mengatakan Aidit Noh dikatakan menjadi punca perg0lakan rumah tangga Nadia Brian dan suaminya, Muizz Nasruddin, pelakon itu menafi-kan sekera-snya dakwaan tersebut.

Aidit berkata dia tidak tahu menahu tentang perkara itu serta tidak mahu melayan desas desus mengaitkan namanya sebagai orang ketiga hanya kerana mereka bergandingan menerusi drama, Sweetie Nanie.

Saya Tak Tahu Apa-apa

"Saya tak kacau isteri orang. Saya hanya buat kerja. Ini lumrah dunia seni, kami berlakon sahaja. Saya tak tahu apa-apa. Itu m4salah rumah tangga mereka, tidak ada kena mengena dengan saya. Saya hanya jalankan tanggungjawab sebagai pelakon, itu sahaja.

"Lebih baik saya fokus jaga kesihatan dan diri sendiri. Saya tak ada nak jadi orang ketiga atau nak ramp-as isteri sesiapa," katanya kepada Utusan.

Terdahulu, nama aktor itu dikaitkan dengan masalah rumah tangga Nadia selepas suaminya memuat naik gambar serta luahan rasa kece-wa dengan tanda pagar ANvsNB sekaligus mencetuskan persoalan dikalangan netizen.

Bagaimanapun, Nadia berkata itu mungkin suaminya hanya meluahkan rasa isi hatinya dan memohon semua pihak mendoakan kesejahteraan rumah tangganya

Ogos lalu, Nadia menafikan dakwaan rumah tangga yang dibina bersama suami sedang berg0lak ia berikutan pelakon itu tidak lagi memuat naik gambar bersama selepas kali terakhir pada Aidilfitri lalu.

Jelasnya, dia tidak berapa gemar berkongsikan hal peribadi di media sosial. Ujarnya, jika tidak memuat naik gambar bersama tidak semestinya tak bahagia

Sekepas dari itu Perkongsian suami kepada pelakon Nadia Brian iaitu Muizz Nasruddin menjadi perhatian ramai apabila memuat naik gambar serta kapsyen berbaur kekec-ewaan.

Menerusi entri itu. Muizz meluahkan perasaan tiada apa yang lebih menyaki-tkan daripada dikhia-nati, dikec-ewakan dan dih-ina oleh orang tersayang

sumber: https://www.bharian.com.my/