Skip to main content
Selepas TuIar Klsah M.Daud KiIau , Ini Tlndakan Yang Dibuat Oleh Ebit Lew Buat Ramai Terharu

Beberapa hari yang lalu,heb0h berkenaan keslhatan Datuk M.Daud Kilau yang semakin mer0sot ditmbah pendapatan terj3jas selepas empat tahun tidak dapat membuat persmbahan pentas.Dia yang mrayu bntuan daripada peIbagai pihak kerana wang slmpanannya banyak dihbiskan membeli ubat.

Menurut seniman berusia 83 tahun itu, kesihatannya semakin mer0sot sejak beberapa thun lalu kerana menghldap kncing mnis, sakit plnggang dan jntung tidak stabiI.

Sejak mengaIam k0mplikasi membuanng air keciI pada 2016, tahap keslhatan seniman ters0hor, Datuk M Daud Kilau ini semakin mer0sot. Sejak dari tempoh itu, Raja GeIek negara itu sudah tidak mmpu lagi menghiburkan orang ramai, kuudratnya makin terbtas.

Ebit Lew zlarah Datuk M Daud Kilau

"S3bak sayu hati rasa baru zlarah Dato M Daud Kilau dan datin di Bagan Dato.Walau uzurr beliau masih senyum ceria semangat meIayan tetamu. Sedap laksa. Beliau berdoa bersama-sama tadi. Lemah lembut orangnya. Tak bagi kami balik kalau tak makan. Semua kru kena makan."

"Alhamdulillah saya berk0ngsi sedikit hadiah dengannya. Ulang-ulang cakap terima kaseh. Dan banyak sangat ni. Tak nak ustaz susahkan ustaz. Apalah sangat dengan hadiah berbnding doa dari yang baik dan muIia. Doakan saya yer. Doakan supaya Dato M Daud Kilau sihat dan diberi kekuatan umur panjang memberi manfaat untuk ummah dan ibadah."

"Tadi beliau sempat menyanyi bersama. Macam dengar dekat radio lagi. Sedap suara, tulis Ebit Lew"

Sebak sayu hati rasa baru ziarah Dato M Daud Kilau dan datin di Bagan Dato. Walau uzur beliau masih senyum ceria…

Posted by Ebit Lew on Sabtu, 3 Oktober 2020

Sama-sama kita doakan agar Ustaz Ebit Lew terus dilimpahi rezeki yang meluas agar dapat membantu lebih ramai orang yang memerlukan dan semoga M.Daud Kilau diberi kesembuhan.

Sumber : Facebook