Skip to main content
Selepas Kongsi Petikan Cvrang,Puteri Sarah kongsi pula kisah ny4wa hampir melayang

PELAKON Puteri Sarah Liyana berkongsi pengalaman menak-utkan apabila dia mengalami kegu-guran selepas empat bulan berkahwin.

Akibat kehamilan luar rahim, Sarah, 34, berkata dia terpaksa dikejarkan ke hospital dan perlu menerima rawatan segera.

"Satu benda yang harus diketahui, Sarah pernah kegu-guran dulu sebelum mengandungkan anak pertama Syaikhul, masa itu tahun 2014.

"Ectopic pregnancy (kehamilan luar rahim), lagi menakutkan… sak-it perut ter-uk nak pen-gsan dan nasib baik masa itu cepat pergi hospital.

"Apabila kena Ectopic pregnancy tak 0perate cepat-cepat ibu boleh men-inggal ya!," katanya menerusi Instastory pada Jumaat.

Puteri Sarah berkongsi pengalaman pernah mengalami kegu-guran.

Sarah turut berkongsi foto isteri kepada penyanyi terkenal John Legend iaitu Chrissy Teigen yang mengalami kegu-guran, baru-baru ini.

Sementara itu, Sarah memberitahu dia mengalami pend4rahan dalaman yang ter-uk dan nyawanya berkemungkinan melayang jika lambat menerima raw-atan.

"Dahlah masa itu baru empat bulan berkahwin, masa kena itu banyak pendarahan dalaman. Kalau tak cepat-cepat (menerima ra-watan) dah menin-ggal kut.

"Allah masih bagi peluang untuk hidup dan lahirkan Syaikhul dan Sumayyah, bersyukur masih hidup!," ujarnya.

Puteri Sarah mendirikan rumah tangga dengan Syamsul pada 8 Mac 2014.

Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan dua cahaya mata iaitu Syaikhul Islam, 3, serta Sumayyah yang kini berusia setahun.

Setelah Dikatakan Hadir Ke Pejabat Agama Islam, Puteri Sarah Kongsi Petikan Cu-rang

Rumah tangga Puteri Sarah dan Syamsul Yusof tiba tiba menjadi perhatian. Sehingga kini masih belum ada yang mengetahui situasi sebenar rumah tangga pasangan selebriti ini.

Walau bagaimanapun, baru-baru ini Puteri Sarah, 34, berkongsi petikan berkaitan dengan cu-rang.

"Curang adalah pilihan. Bukan kes4lahan. Cu-rang ni perlu kerja keras, kena padam semua mesej, sentiasa 'lock' phone, kena fikir ayat untuk ti-pu.

"Terlalu susah untuk cu-rang. Lebih baik setia," kongsinya di Instagram Stories semalam.  Dalam pada itu, menerusi posting yang berbeza Puteri Sarah berharap agar tahun 2021 akan memberi kebahagian terhadap dirinya dan anak-anak.

"Tiga bulan menjelang tahun 2021, semoga masa depan yang lebih baik dan bahagia bagi saya dan anak-anak.

"Menuju ke arah kehidupan yang lebih baik…Insya-Allah," tulisnya.

Pemilik nama Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin turut berkongsi lokasi kedudukannya yang berada di Ipoh, Perak.

Terdahulu, media melaporkan kelibat Puteri Sarah berjubah dan bertudung hitam menarik perhatian orang ramai yang kebetulan berada di kawasan pejabat agama itu.

Malah, Puteri Sarah bersama ibu mentuanya dikatakan masuk ke bahagian undang-undang keluarga meskipun tidak dapat dipastikan tujuan sebenar kehadirannya itu .

Selain itu, di Instagram, Syamsul juga kali terakhir dia memuat naik foto bersama isteri dan anak-anak pada Mei lalu, manakala, foto bersama Puteri Sarah pula kali terakhir pada November tahun lalu.

Semoga rumah tangga mereka berdua akan kembali jernih demi anak yang tersayang

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami