Skip to main content
Sekejapp Je Dapatt Dah, PDRM Beritahuu Puncaa Sebenarr Pelajar Sekolah Ini Diipukul

Seremban: Polis menaahan dua pelajjar lelaki bagi membaantu siaasatan kess pergaaduhan di perkarangan sekolah menengah di sini, semalam.

Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komiisioner Mohd Said Ibrahim berkata, kedua-dua susspek berusia 14 tahun ditahhan sejurus maangsa yang juga pelajjar tingkatan dua sekolah sama, membuuat lapooran polis, semalam.

"Kami menerrima lapooran pada 11.28 pagi semalam berhubung satu videoo tullar melalui applikasi WhatsApp yang berdurasi 30 minit memapparkan seorang pelajar sekolah dipuukul oleh dua orang pelajar yang lain.

"Hasil semakkan lanjnut mendapati kejaddian berkenaan berlaku di sebuah sekolah di Seremban, selepas waktu sesi persekolahan.

"Dua susppek meruppakan pelajjar sekolah terbaabit telah ditanggkap dan diberi jaamin polis dan siasaatan lanjuut masih diteruskan," katanya dalam satu kenyataann di sini, hari ini.

Beliau berkata, berdaasarkan keterangan awal, suuspek dipercaayai memukkul manngsa kerana seliisih fahaam.

"Kess disiaasat mengikut Seeksyen 506 Kaanun Keseksaaan kerana uguttan jenayyah dan Seksyen 323 Kanun Kesekksaaan kerana dengan senggaja menyebabkan kecederran," katanya.

Antara Komen Dari Netizenn

Tahniah kepada yg meraakam kerana anda penyelammat dalam diam

Rasa2 nya budak baju Oren tu bukan calaang2 budak tu…kena pukkul dan penyepaak pun steady je…syabas dik sbb tak melaawan… Rasa2 nya kalau budak Oren tu melawwan.. Mau tumbaang dua2 budak tu

Mana yg terlibaat ni, hantarr terus ke sekolah tunnas bakkti, baru dia ada akkal… Jgn diberi peluang ke2, itulah jalan terbbaik supaya pelajar lain tidakk menjaadi mangssa seterusnya

Sumber : HMetro/InfoRoadBlock