Skip to main content
Risau fokus terganggu, Safawi minta pihak terbabit hormat kehidupan dia

SEPANG: Penghijrahan pemain Johor Darul Ta'zim (JDT), Safawi Rasid ke Portugal turut ditangisi pelakon dan ahli pernigaan, Syifa Melvin.

Pemain kelahiran Dungun, Terengganu itu berlepas ke Portugal dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) untuk menyertai kelab Portimonense SC.

Pelbagai kisah Safawi mula hangat kembali di media sosial, termasuklah kisah peribadi dan percintaan dengan Syifa Melvin. Mungkin tiidak mahu berita seperti itu berpanjangan, Safawi mahu fokus kepada matlamat sebenar beliau ke Portugal

Menurut Safawi, dia datang ke Portugal untuk kerja dan tak mahu cerita-cetia peribadi menganggu beliau.Dia juga mengharapkan yang media semua faham situasi beliau. Menurut Safawi lagi, dia tiada masalah jika berita mengenai kerjaya.Di akhria kata, Safawi mahu pihak terbabit supaya menghormati permintaan beliau

Tak berapa sure kenapa dia marah. Tapi apa yang dia cakap tu memang betul.Fokus pada kerja dia..Jangan fokus benda lain..Especially peribadi Nanti tumpuan dia pasti terganggu

"INTERVIEW PUN TAK ! sedap2 buat story . Semoga allah balas apa yang korang buat"

Dalam pada itu, rata-rata peminat terus-menerus memberi moral support dan menykong Safawi

"Semoga terus tabah Thumbs upThumbs up Para pengamal media fokuslah kepada kerjaya di sana.Kita nak lihat nama anak Malaysia cemerlang dlm bolasepak di pentas dunia.  Jika bukan sekarang, bila lagi..

"Ramai yg jeles dgn u bro. Do your thing, biar Allah takes care yang lain. Sebenarnya yg gitu ramai haters, we, JDT followers respect u and hope you show you the best there

"Concentrate on ur career pawi…jadikan anda sebagai landmark utk players2 muda to look up at…media is just a distraction if it's negative…I believe u can go far..with efforts and discipline..and abit of luck…Insya'Allah u will be the best in Asia..We have ur back bro.

Syifa Melvin men-angis Safawi ke Portugal

Menerusi video yang dimuat naik menerusi akaun Instagram Story pelakon, Lia Natalia, Syifa berkata, dia sudah lepaskan kesedihan di rumah.

"Okay, sudah nangis tadi. Dah lepas di rumah," katanya yang turut memuat naik semula video di Instagram Story miliknya.

Syifa janji jaga keluarga Safawi

KUALA LUMPUR – Pelakon Syifa Melvin memberi ucapan selamat maju jaya buat bintang bola sepak negara, Safawi Rasid dan akan sentiasa mendoakan terbuat buat teman istimewanya itu.

Menerusi laman Twitter miliknya, Syifa turut meminta agar Safawi tidak bimbang kerana dia berjanji akan menjaga keluarga Safawi.

Ucapan Syifa itu dibalas oleh Safawi dengan emoji love dan penyerang JDT itu kemudian memuat naik status memohon doa yang terbaik dari pengikutnya.

Kata anak kelahiran Dungun, Terengganu itu, penghijrahan ke Portugal diibaratkan sebagai cabaran dan pengalaman baru buat dirinya.

Syifa dilihat turut memberi reaksi kepada status berkenaan dan sentiasa mendoakan yang terbaik buat Safawi. Sebelum, Syifa, 25 dikatakan menjalin hubungan dengan pemain berusia 23 tahun itu namun tidak ada sebarang pengesahan rasmi daripada kedua belah pihak.