Skip to main content
Rakan Sebilik Puncaa Seorang Pekerja Brands Outlet Di Shopping Mall Positif C0vid 19, Lokasi Diberitahu

PETALING JAYA: Paradigm Mall memaklumkan kes positif C0 vid 19 dikesan di kompleks beli-belah itu yang membabitkan seorang kakitanggan Brands Outlet.

Dalam kenyataan hari ini pusat beli-belah itu memaklumkan akan segera menjalankan pembrsihan dengan mematuhi garis panduan dari Kementerian Kesihatan.

Perkara itu dimaklumkan Padini Holdings Berhad menerusi ciapan di laman Facebooknya. Jelasnya, kakitangn itu kini menerima rawtan lanjut.

"Padini Holdings Berhad ingin memaklumkan pada 5 Oktober 2020, salah seorang kakitngan di Brands Outlet (Lot CF05 & CF07, Concourse, Paradigm Mall, Jalan SS7/26a, SS7, 47301, Petaling Jaya, Selangor disahkan positif C0VID 19.

Pihak pengurusan kompleks itu berkata, rakan sebilik staf berkenaan bukan kakitangn di kompleks itu, baru pulang dari Sabah dan didapati positif C0vid 19.

Individu itu hanya pergi ke pusat beli-belah pada 2 Oktober lalu, di mana dia tidak menunjukkan sebarang gjala.

"Dia memohon cuti keesokannya dan sejak itu dilaporkan tidak bekerja.

"Semua staf dan indivdiu yang berhubung secara langsung dengan staf itu sedang dikessan, dimaklumkan dan dinasihatkan segera kuarantinn diri serta mendapatkan bantvan perubattan segera jika mula mempunyai gejla atau tidak sihaht," katanya.

Sementara itu, Brands Outlet dalam kenyataan berkata individu terbabit kini sedang mendapatkan rawwatan.

Brands Outlet ditutup sementara untuk mengurangkan risikoo jangkitaan, dan semua staf diminta menjalani pemeriksaan serta kuarantn 14 hari sebagai langkah penceghan.

Brands Outlet memohon maaf atas kesulittan itu dan memaklumkan sebarang maklumat lanjut mengenai C0vid 19 akan dikongsi di Facebooknya.

Paradigm Mall juga jelasnya telah menjalankan prosedur operasi standard (SOP) dengan mengamalkan proses snitasi setiap dua jam, pengesnan suhu, sanitsi tangan serta penggunaan aplikasi MySejahtera.

Sumber : FMT