Skip to main content
Pekerja Tol Wanita Disimbah Dengan Air Milo Bungkus. Dia Ceritakan Apa Yang Terjadi Sebelum Dia Disimbah

Kecohh di media sosial hari ini mengenai seorang petugas tol disimbahh air milo sewaktu tengahh bekerja.

Menerusi ruangan komen dari facebook info roadblock/jpj, individu bernama faten ini berkongsi ceritaa seorang lelaki yang pada mulanya ingin menambah nilai touch n go tetapi diberitahu bahawa laluan yang lelaki ini masukk tidakk ada nilai tambah.

APA YANG TERJADI SEBELUM DIA DISIMBAH AIR MILO

"Pukul 730am dia masok line faten minta nak topup, faten cakap sini touch n go sahaja takde topup, topup lorong sebelah, dia nak juga topup katanye"

"Faten suruh dia bayar 2 ringgitt sahaja tapi dia berkerrass nak juga topup sebab dia kata nak lalu tol depan takde tempat topup"

"Pukull 9.20 dia lalu lagi sekali dengan bawa air milo ais dia tuu, minum sambil cakap lain kali jangan suka suka nak kenaakan orang teruss simbahh"

05Oct2020/Selangor. Rakaman CCTV seorang pemandu kereta menyimbah air kepada Jurutol di pondok Tol Lebuhraya Kesas pada pagi tadi. Sumber Instagram: @Ften.syfqah

Komen Netizen

Tp tulah.. Tol kata pergi RNR topup tp mesiin dia x terima duit kertass plak..pergi stesen mnyk msin topup tng rosakk.. Dah xblh kluar tol.. Brenti kt kaunter kena jln pergi kaunter hujung.. Dh org belakang pandang jakii je… Moral of stories.. Ikut jln dlm lah senang.. Hahahaha

Harap PLUS dan tol2 lain boleh banyakkan kaunter dan tempat topup di setiap tol. Buat masa ni, melimittkan tempat topup sebab nak galaklkan orang awam pakai RFID bukan jalan yang terbaikk sebab rfid pun tak stabbil lagi ni. Kesiaan orang tol. Tak pasal2 kena simbaah air.

Buat rpot polis ajerlah.. Dia ingat bleh blah cam tue ajer ke.. 2/3 hari lagi kena anggkut msk lookap lah.

Tagune betul janttan yang bawak perodua Brazeer tu..air milo mahal kot..hmm.

Sumber : Online Malaya