Skip to main content
Luahan Hati, Zizan Kongsikan Detik Detik Terakhirr Sebelum Nenek Beliau Mengadap Ilahi

DUNGUN – Nenek pelaewak terkeenal tanahair, Zizan Razak mengadap ilahi kerana hipogl3simea iaitu kekuurangan gula dalam badan di Hospital Dungun di sini hari ini.

Allahyarhham Zainoon Abdullah, 81, yang mendeerita penyyakit radaang hatti sejak tiga bulan lalu menghembbuskan naffas terakhir pada pukul 11.57 pagi.

Zizan atau nama sebenarnya Muhammad Razizan Abdul Razak, 36, berkata, dia menerima panggilan daripada bapa saudaranya memaklumkan beritta seddih pemerggian neneknya pada pukul 12 tengah hari tadi.

"Saya bergeegas pulang ke kampung di Kampung Gong Pasir, Dungun dan terpaksa meninggaalkan program akkhir The Masked Singer yang dijadualkan berlangsung malam ini.

"Sebenarnya saya dan keluarga baru sahaja tiba di Kuala Lumpur pada pukul 6 pagi tadi selepas melaawat nenek di hospital," katanya sebbak ketika ditemui di Tanaah Perkuuburan Islam Kampung Gong Pasir di sini hari ini.

Zizan berkata, dia masih terkenaang detkik terakhir bersama neneknya di hosppital sebelum berangkat pulang pada pukul 2 pagi tadi.

Ceritanya, dia dan keluarga hanya boleh menjenguk neneknya yang terlaantar di luar pintu bilik wad demi memaatuhi prosedur operasi standard ditetapkan pengurusan hospital.

"Sebelum balik, saya laung (panggil) nama nenek dan memberitahu hendak pulang, dia menggagahkan diri cuba membuka mata," katanya.

Bercerita lanjut, Zizan memberitahu, kesihhatan neneknya meroosot setelah disaahkan menghiddap raddang hatti pada tiga bulan lalu.

"Kami sekeluarga setuju nenek tidak menjalani raawatan kimoteerapi kerana usianya yang sudah laanjut.

"Sebaliknya kami berikhtiarr mengubaati saakit nenek dengan secara rawaatan homeeopati.

Keadaan beransur seembuh namun taahap kesihaatan kembali meroosot kira-kira tiga minggu lalu menyebabkan dia hiilang selera makan dan baadan susuut," katanya.

Zizan berkata, Allahyrham Zainoon selammat dikebuumikan di sebelah pusaara suaminya, Ibrahim Ismail di Taanah Perkubburan Islam Kampung Gong Pasir di sini pada pukul 5.30 petang tadi.

Sumber : K! ONLINE