Skip to main content
Lelaki Ini Tampill Dengan Cerita Sebenarr Selepas Gadis Ini Tvduh Beliau Tak Nak Bayar Bil Selepas Makan Di Restoran Mewaah

Semua orang tahu bahawa dalam pembahagian bil sama rata hanya berlaku apabila anda semua memesan barang atau makanan dalam harga yang sama. Tapi nampaknya gadis bernama Liddy ini mungkin tidak menyedari keadaan tersebut.

Gadis Ini Cerita Lelaki Tak Nak Bayar Bil Makanan

Dalam posting yang menjadi tularr semalam (6 Oktober), seorang gadis bernama Liddy didakwwa gunakan salurran media sosial untuk menunjukkan pada orang ramai seorang lelaki dikatakan tidak mahu membyar bil selepas menghadiri makan malam sambutan hari jadi seorang kenalannya bernama carmay.

Menurut liddy, semua rakan bersetuju untuk membahagi sama rata keseluruhan bil tersebut mengikut jumlah orang yang menghadiri majlis itu.

Lelaki itu sendiri beritahu bahawa dia akan membayar makanan untuk bahagian carmay iaitu gadis yang sambut hari jadi sekali tetapi akhirnya lelaki itu hanya bayar bahagiannya sendiri.

"Sekiranya anda tidak mampu, maka jangan berlaagak yang anda mahu membayarnya. Bukannya kita tidak mampu membayarnya. Sekiranya anda ingin memikaat seorang gadis, ini bukan cara untuk melakukannya ",liddy menulis di posting tersebut.

Lelaki itu tampill cerita bahagian beliau

Oleh kerana posting tersebut mempersoalkan lelaki itu, dia kongsikan beberapa tangkapp layar.

Dia tidak cuba memikaat gadis(carmay) itu. Gadis (carmay) yang sambut hari jadi itu sendiri yang mengajak dia keluar walaupun dia dah menollak ajakan tersebut.

Menurut dari posting Facebook, lelaki itu mengatakan bahawa dia pada awalnya enggan menghadiri majlis tersebut kerana dia tidak mengenali rakan-rakan carmay yang lain dengan baik.

Namun, setelah berkali kali diajak, dia akhirnya bersetuju untuk sambut sekali. Nampaknya, Carmay menyalahkan rakannya untuk semua yang terjadi.

Hampir RM1,000 untuk burger?

Semasa majlis hari jadi itu, lelaki itu mengatakan bahawa dia hanya memesan burger dan air yang berjumlah sekitar 80 ringgiit sementara tujuh rakan lain yang menghadiri majlis makan makan itu memesan sejumlah makanan dan alkhol yang mahaal.

Namun, ketika tiba masa untuk membayaar, dia diberitahu bahawa dia harus mengeluarkan RM460 kerana bil dibahagi sama rata di antara kumpulan itu.

Lelaki itu turut diberitahu bahawa dia harus membayar lagi tambahan RM460 kerana mereka beranggapan bahawa dia akan membayar bahagian gadis (carmay) yang sambut hari jadi itu sekali.

Dia kemudian bertanya mengapa dia harus membayaar hampir 1,000 ringgitt sedangkan dia tidak minum alkhol atau memesan lain lain makanan tambahan seperti yang lain.

"Mereka adalah rakan anda, saya orang luar di sini," tambahnya.

Lelaki yang maraah itu mengatakan jika dia tahu bahawa mereka mengharapkan dia membayar hampir RM1,000 untuk burger, dia tidak akan pernah bersetuju untuk menghadiri majlis hari jadi itu.

"Sekiranya rakan anda tidak dapat maampu untuk makan makanan mewwah, maka jangan pesan makanan bernilai ribuan ringgit, kemudian minta orang lain untuk bahagi bil sama rata . Adakah anda fikir saya bdoh? ".

Lelaki itu kemudian berkongsi di media sosial tentang cerita sebenar, posting beliau itu mendapat banyak reakssi dan komen dari netizenn.

Gadis hari jadi sebenarnya yang salahh?

Ketika posting ini tularr, dan netizenn kecamm Liddy, Liddy beritahu akan cuba untuk menjelaskan pada gadis yang sambut hari jadi iaitu, Carmay.

Banyak netizenn yang terhibur disebabkan cubaan posting dari seorang wanita cuba untuk kecamm seorang lelaki kerana tidak mahu bayar makanan secara sama rata diakhiri dengan wanita yang bernama liddy ini sendiri yang kena balik sebab harapkan lelaki ini untuk membayarnya.

Sumber : WOB Artikel Diolah Semula OMAdmin