Skip to main content
Jatuh Kerusi Di Rumah Pengasuh, Ingatkan Kepala Anak Okey Sekali Check…Ngeri

Sharing is caring!

Menggunakan perkhidmatan pengasuh sudah menjadi kewajiban biasa khususnya pada suami isteri yang sibuk bekerja di siang hari. Atas tuntutan kesibukan mencari nafkah, mereka harus menghantar anak kepada penjaga walaupun sering kali merasa paranoid setelah membaca pelbagai berita buruk di media sosial. Namun kadangkala, insiden melibatkan nyawa anak tetap boleh berlaku tanpa disengajakan meskipun sudah berhati-hati sehabis baik.

BACA : Anak Takut Tiap Kali Dihantar Ke Pengasuh, Mak Ayah Terkilan Tahu Kisah Sebenar

Jatuh Kerusi Di Rumah Pengasuh, Ingatkan Kepala Anak Okey Sekali Check...Ngeri 2 Gambar sekadar hiasan

Kejadian serupa sempat didedahkan oleh pakar perubatan bernama Dr Redza Zainol sebentar tadi menerusi lama Facebooknya. Beliau menceritakan kembali sejarah perubatan seorang kanak-kanak berusia setahun lebih yang terjatuh ketika berada di bawah penjagaan pengasuh. Mengerikan sekali, kepala si comel itu terlebih dahulu jatuh terhentak ke lantai. Tatkala bayi lain akan terus menangis kerana anggota badan mereka terasa begitu menyakitkan, dia pula terdiam seketika sebelum akhirnya meraung dan tenang kembali.

Jatuh Kerusi Di Rumah Pengasuh, Ingatkan Kepala Anak Okey Sekali Check...Ngeri 3

Jatuh Kerusi Di Rumah Pengasuh, Ingatkan Kepala Anak Okey Sekali Check...Ngeri 4 Gambar sekadar hiasan

Selain membuta tuli menyalahkan kecuaian pengasuh semata-mata, doktor ini menitipkan pesanan agar ibu bapa lebih berjaga-jaga dengan beberapa aspek perkara ini. Sekiranya anak mengalami 8 jenis gejala di bawah ini, lebih baik mereka dibawa berjumpa dengan pakar perubatan untuk pemeriksaan lanjut kerana khuatir berlakunya kecederaan pada tempurung kepala.

Jatuh Kerusi Di Rumah Pengasuh, Ingatkan Kepala Anak Okey Sekali Check...Ngeri 5

Jatuh Kerusi Di Rumah Pengasuh, Ingatkan Kepala Anak Okey Sekali Check...Ngeri 6 Gambar sekadar hiasan

Sumber : Facebook Redza Zainol

Nak cerita lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

Sharing is caring!