Skip to main content
Isteri Ini Kongsi Game Team Building Dari Syarikat Terkenal Buatkkan Orang Ramai Kecamm, Sampai Page Pun Netizenn Komen Begini

Team Building membawa maksud dalam Bahasa Melayu adalah pengukuhan pasukan. Justeru, takrifan pengukuhan pula mengikut kamus Dewan Bahasa dan Pustaka adalah perihal menguatkan sesuatu, manakala definisi pasukan pula mengikut kamus Dewan Bahasa dan Pustaka adalah kumpulan orang yang mengerjakan sesuatu.

Justeru, apa yang boleh disimpulkan adalah pengukuhan pasukan ini merupakan suatu program di mana seseorang individu akan menyertai suatu program khas dan kemudiannya mereka akan dibahagi-bahagikan kepada beberapa kumpulan.

Kumpulan tersebut pula akan diberikan suatu misi, tugas atau objektif yang perlu dicapai dan dilaksanakan dalam tempoh masa yang tertentu yang diberikan sepanjang tempoh program atau kem tersebut berlansung.

Kejayaan objektif pula akan dijadikan sebagai kayu pengukur untuk menggambarkan kepentingan Team Building dalam mencapai matlamat dan objektif program.

Jika ada di antara mana-mana kumpulan yang tidak berjaya mencapai objektif program, maka di sinilah pentingnya semangat Team Building diterapkan dan ditekankan kepada para peserta dalam usaha untuk memastikan supaya masalah yang sama tidak lagi berulang.

Seperti yang dikongsikan individu bernama Kim Greem di laman facebook beliau, beliau mempersoalkan di mana batas batas pergaulan di dalam permainan team building ini.

Setakat artikel ini dibuat, dilihat lebih 2 Ribu kongsian telah dibuat serta 1500 komen atas apa yang beliau kongsikan.

Dengan Laki Aku Kena Dukung

Yer ni permainan coway anjurkan untuk staff2., katanya team building., dgn laki aku kena dukung2 perempuan mcm ni., dah xde idea ke apa buat permainan mcm ni., yg masing2 dah ada suami isteri mmain permainan ni., mana perginya batas lelaki dan perempuan dlm Islam., lagi2 yg pemainnyya pon dah berkahwin., xde otakk ke? aku sebagai isteri tgk benda mcm ni korang rasa patut ke permainan ni dianjurkan., berlambak lagi permainan yg bole dibuat main., note ekk semua dlm ni semua dah berkahhwin., BODDOH

Komen Dari Orang Ramai

Sapa penganjur permainan ni? Boddoh nya. Nasib bkn laki aku.

Laki sendiri pun gattal nak dukung staff perempuan dah kenapa? Benda boleh elak kalau taknak main games ni, tapi sendiri tempah mauutt.

Wow..benda paling asas. Adab pergaulan dalam Islam! Ramai sgt take for granted skrg ni ye buat apa yg Allah suka guys. Jgn nak amerikka sgt cara pergaulan tu. Dunia sedang diuji dgn c19. Allah sedang menguji semua hamba²Nya.

rse ye bukan coway je.dulu penapis air brand lain mmg sporting lain mcm.mase awal kerja time lunch terkejut diaorg boleh main pelukk laki perempuan.ingatkan suami isteri..rupanya tu cra dorg nk mengeratkan silaturahhim.bila tanya si laki dah kahwin dah.tak sampai 2hari kerja esok sy dah benti kerja tpi bukan slah company tpi individu tu yg cepat sgt terpengarruh.tegasslah sikit.

Sumber : KimGreem/OM