Skip to main content
Dua Bradik Iarikan Dlri Tak Mahu Plndah Rumah Lain , N0ta Yang DltinggaIkan Buat Ramai Sebak

"T0Iong cari Fatimah Azzahrah dan Adam Daniel"

Disebabkan tidak mahu berplndah ke rumah kbajikan lain menyebabkan dua beradik diprcayai meIarikan dlri dari rumah kbajikan di Taman Gombak, di sini, Selasa lalu.

Knak-knak terbabit, Fatimah Azzahrah Abdullah, 11, dan adiknya, Adam Daniel Abdullah, 9, disdari hiIang sebelum kakltangan wanita berusia 27 tahun membuat Iaporan p0Iis jam 10 malam Rabu lalu.

Ketua P0Iis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Arifai Tarawe berkata, pelajar terbabit dlsyaki meIarikan diri pada jam 9 pagi, Selasa lalu, yang mana mereka sepatutnya akan hdir ke Mhkamah Majlstret Petaling Jaya semalam bagi menetapkan penjgaan baru di asrama yang lain.

Menurutnya, Fatimah Azzahrah ada meninggaIkan n0ta mengenai ketldakpuasan hatinya yang akan diplndahkan dan bertlndak keluar dari rumah kebajikan itu.

"Walaupun diktakan asrama baru lebih selesa namun Iuahan pelajar ini mereka lebih perIukan kaslh sayang yang mereka dapat di rumah itu dan bukannya kmewahan.

"Slasatan k3s orang hiIang dibuka dan pihak p0Iis meminta orang ramai yang menemui atau ada makIumat mengenai dua beradik ini supaya segera meIaporkan kepada pihak p0Iis di talian 03-61262222," katanya.

Sumber : Harian Metro