Skip to main content
Dah Kena Tahann, PDRM Beritahu Brader Simbah Air Milo Dekat Petugas Tol Akan Dikenakan Tindakann Ini

Semalam tularr di media sosial mengenai seorang individu berkereta biru tidak berpuass hatti dengan seoarang petugas tol sehingga individu ini sanggup menyiimbah air milo terhadap pekerja tersebut.

Dikatakan lelaki ini tidak berpuass hati kerana tiada nilai tambah di laluan tersebut.

Antara perkongsian dibuat oleh petugas tol

"Pukul 730am dia masok line faten minta nak topup, faten cakap sini touch n go sahaja takde topup, topup lorong sebelah, dia nak juga topup katanye"

"Faten suruh dia bayar 2 ringgitt sahaja tapi dia berkerrass nak juga topup sebab dia kata nak lalu tol depan takde tempat topup"

"Pukull 9.20 dia lalu lagi sekali dengan bawa air milo ais dia tuu, minum sambil cakap lain kali jangan suka suka nak kenaakan orang teruss simbahh"

Juga semalam, pihak Kesas melalui hantaran facebook mereka turut keluarkan kenyataan bahawa kess tersebut telah berada dalam siassatan pihak polis.

Dan petugas tol yang terlibat direhatkan sementara dari bertugas.

Menerusi posting dari laman facebook PDRM RMP TV, ACP Risikin Bin Hj Satiman iaitu ketua polis daerah subang jaya berkata svspek telah ditahaan dan kess disiasatt di bawah seksyyen 506 kanvn kesekssaan.

Kenyataan Ketua Polis Subang Jaya

"Ekoran daripada laporann polis yang dibuat oleh pengaadu, pegawai penyiasatt bersama sama dengan anggota dari bahagian siasaatan jenayyah IPD Subang Jaya telah membuat tanggkapan ke atas svspek seorang lelaki berumur 30an di atas kesaalahan yang telah dilakukan".

"Bertindak atas rakamann CCTV yang telah pun vral di laman instagram dan facebook tindakann telah diambil"

Komen Dari Netizenn

Tq pdrm atas tindakan pantass yg di ambil.. kepada PLUS jadikan isu ini iktibbar bg keselamaatan petugas kaunter… Nasib baik air kalau di campaknya asiid… ( Semoga di jauhkan allah ) Harap diadakan tingkap keselamataan yg sesuai di pondok tol… demi keselamattan petugas pondok.

Kita hidup ni perlukan hormat menghormati , jadi seorang yang bertamadun.

Fuuh laju tu buat KERJA.

Sumber : PDRMRMP/OMAdmin