Skip to main content
Bermacam Komen Diminta Dari Rakyat Selepas Muhyiddin Yassin Umum Perutusan Khas Situasi Semasa C0vid 19 Petang Ini

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dijadual menyampaikan perutusan khas mengenai situasi semasa C0VID 19, petang ini.

Perutusan itu akan disiarkan secara langsung menerusi beberapa saluran televisyen termasuk Bernama TV dan Radio Televisyen Malaysia pada 6 petang ini.

Perkara itu dikongsikan Muhyiddin dalam laman Facebook rasminya hari ini.

Antara Komen Netizenn

Minta PM utk tutup smua sekolah smpai kess brkurangan….sekrg masih ada sekolah buka walaupun di zon mrah….kasihhan lah pd anak anak.

Orang sekarang ni kalau komen atau up status langsung tak dak empati pada orang lain.. kita senang ja cakap kena PKP, kena tutup skolah itu ini.. ada pikir dak perasaan org lain? ada pikir dak kalau yg xdk choice terpakssa kerja terpaksa hntar anak skolah? depa rasa mcm depa ni manusia yg gaagal xboleh nak selamastkan anak sendiri atau depa rasa useleess sbb kalau xkerja nanti anak2 nak makan apa, nk byr huttang, sewa dan sbgnya.. so sebelum bercakap tu fikir sama keadaan dan perasaan org lain.. bukan semua orang sama dengan kita, bukan semua orang senaang mcm kita.. kalau kita rasa takut sgt so pi la kuarantiin kendiri xpayah keluar, xpayah hantar anak sekolah.. dok rumah diam2 layan cita korea ka apa.. xpayah nak pressure2 orang lain.

Stop renttas negeri stop renttas daerah ttp smntra skolah.

Abah.. Klu pkp d laksanakan mcm mana kami ni peniaga kecil, tentu sekali terjejaas pendapatan.. Yg dah terima GKP 1.0,BAGI lah separuh dari wang 3k abah.

Rasa x perlu pkp..cuma kena jaga dan awasi..x guna ada pkpd tapi masih ada yg berlegar di shopping mall..bawak anak2 kecik lagi bercuti..kalau diri sendiri x jaga dan patuhi SOP yg disediakan..xde guna la pkp balik..semua depends pada diri sendiri..senang cakap..semua depends pada kita MACAM MANA KITA NAK ELAK BENDA TERSEBARR.

Sama sama kita nantikan pengumuman khas pada 6pm nanti dan berharap agar semoga dipermudahkan urusan untuk semua.

Sumber : FacebookMuhyiddin/OMAdmin