Skip to main content
Allahuakbar.. Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri p0sitif C0VID-19

KUALA LUMPUR: Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri yang disahkan p0sitif jangk1tan C0VID-19 mem0hon maaf di atas kel3mahan dan kekvrangan yang ada dalam diri beliau.

Dalam masa sama, beliau menyerahkan segala urusan kepada Allah.

"Kepada Allah saya berserah, kepadaNya jua saya mem0hon pert0longan.

"Saya m0hon maaf atas sebarang bentuk kelem4han dan kekvrangan daripada diri saya," katanya dalam hantaran terbaharu di Facebook peribadinya sebentar tadi.

Dalam hantaran sebelum itu, Dr Zulkifli mengesahkan beliau p0sitif pand3mik berkenaan.

Sementara itu, beliau turut memaklumkan, bantuan Mus'adah Khas Siswa Siri 2 yang dijanjikan beliau kepada golongan siswa yang terk4ndas akan diteruskan oleh agensi-agensi agama di bawah kementerian Dr Zulkifli.

Kata belia, program-program Musa'ad4h C0VID-19 yang telah diatur akan terus dijalankan seperti biasa di seluruh Malaysia.

Beliau berkata, masih ramai yang memerlukan bantuan kew4ngan, barangan asas, makanan dan lain-lain dalam tempoh yang getir ini dan sejak Mac lalu, pelbagai bantuan disalurkan pihaknya tanpa mengira agama dan bangsa.

"Pand3mik C0VID-19 benar-benar mengajar saya erti kebersamaan. Saya akan pastikan semua bantuan sampai kepada sas4ran, Insya-Allah.

"Saya berd0a kepada Allah SWT semoga Allah SWT sel4matkan dan sembvhkan rakyat Malaysia yang mengh1dap C0VID-19 termasuk diri saya. Saya sayang anda semua," ujar beliau lagi.

Dr Zulkifli juga berkata, sehingga saat ini keadaan kesihatan beliau bertambah baik.

"Terima kasih kepada Menteri Kesihatan Malaysia, Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia dan para doktor serta barisan hadapan yang amat pr1hatin dengan keadaan saya," kata Dr Zulkifli.

Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri p0sitif C0VID-19

Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri positif COVID-19

Terdahulu, Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri menjadi pemimpin negara terbaharu yang disahkan p0sitif pand3mik C0VID-19.

Dalam kenyataan yang dimuat naik di Facebook peribadinya, Dr Zulkifli berkata, beliau kini menjalani raw4tan.

"Alhamdulillah, sehingga saat ini keadaan kes1hatan saya adalah baik.

"Saya menyeru orang ramai yang menghadiri majlis yang mel1batkan kehadiran saya dari 24 September hingga 4 Oktober agar menjalani pem3riksaan s4ringan C0VID-19 di mana-mana klinik kes1hatan dengan segera.

"Saya berd0a semoga Allah SWT sembvhkan dan sel4matkan rakyat Malaysia daripada C0VID-19. Insya-Allah," tulis beliau lagi.

Sumber: Awani

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.