Skip to main content
Akhirnya Selesai Kerjasama Dengan MPP UPSI, Tapi Reaksi Ustaz Ebit Dengan Dato VC Pula Tarik Perhatian Netizenn

Sebelum ini, Pihak pengurusan Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) beritahu mereka tidak mrah dengan tindakkan pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew menyediakan bas untuk menghantar pelajar universiti itu pulang ke kampung masing-masing.

Naib Canselor UPSI, Prof. Datuk Dr. Mohammad Shatar Sabran berkata, Ebit Lew bagaimanapun perlu memaklumkan perkara itu kepada pihak pengurusan universiti terlebih dahulu dan mengikuti prosedur ditetapkan.

"Saya dan pihak pengurusan universiti tidak dimaklumkan. Kami hanya mengetahuinya melalui media sosial. Saya menghubungi Ebit Lew menjelaskan situasi dengan baik dan beliau memohon maaf.

Bagaimanapun saya kata jangan minta maaf kepada saya, tetapi minta maaf kepada masyarakat.

Menerusi hantaran terbaru di laman majlis perwakilan UPSI, mereka beritahu bahawa telah bekerjasama dengan Ustaz Ebit Lew dalam penghantaran pulang pelajar.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Alhamdulillah, hari ini MPP UPSI bekerjasama bersama Ustaz Ebit Lew untuk penghantaran pulang pelajar UPSI ke kampung halaman.

Pada malam ini, sebanyak dua buah bas telah digunakan bagi penghantaran pulang pelajar ke pantai timur (Kelantan dan Terengganu).

Proses penghantaran pulang pelajar ini telah berlangsung sejak jam 8 malam dengan mematuhi prosedur operaasi standard seperti santasi bas, sanitsi beg pelajar, saringn kesihtan dan pengambilan rkod suhu baadan sebelum menaiki bas.

MPP UPSI berharap para pelajar dapat mematuhi SOP yang ditetapkan tidak kira dimana anda berada, khususnya untuk memastikan anda terhindar daripada wbak C0vid19.

"Mahasiswa Sinergi Kepimpinan Bervisi"

Ustaz Ebit juga turut berkongsi di laman facebook beliau

Syukur Alhamdulilllah balik Kuantan terus saya ke upsi. Malam ni saya bersama Dato VC Upsi menghantar lagi 2 bas pelajar pulang dari UPSI ke Kelantan dan Terengganu.

Saya beri sedikit duit poket buat pelajar. Esok pagi insyaAllah saya sediakan lagi 5 bas frree dan mengikut keperluan pelajar. Saya sedia jer insyaAllah mana-mana universiti lain yang memerlukan.

Seronok tadi. Baik-baik semuanya. Terima kaseh Dato VC dan pihak pentadbiran upsi semuanya termasuk MPP dan warga UPSI yang amat saya hormati dan sayangi. Dato VC minta kerjasama jika ada peluang untuk saya membimbing pelajar upsi kerja khidmat masyarakkat.

Satu hari nanti kita dah tiaada. Anak inilah pengganti kita. Anak-anak inilah pemimpin masa depan. Sayangi dan bimbing mereka. Kita semua sebuah keluarga.

Turut menarik perhatian adalah satu gambar ustaz ebit dengan Dato VC Antara komen netizenn

""depa haantam saya kaww² ustaz…naiyaa sungguhh" ustaz kata…ujian tanda Allah syg.

"Sorry ustaz, pening kepala malam tu, saya nak minta maaf kat ustaz sebab ggal bertindak segera, tapi tersalah cakap suruh ustaz pulak minta maaf kat saya. Maaf noh. Meh bukak ElewsMart satu dalam Upsi ustaz".

Alhamdulillah.. biarlah ukhwah terjalin selamanya untuk kebaikan semua.

Soryla sy jgn kata bas, basikal.pun sy xdpt, terpaksa call ustaz balik, yg 20 tu kira jadi la ye.

Sumber : MPPUPSI/EbitLew/OM