Skip to main content
Rkam Muzlk Vldeo DaIam Greja , Ismail Izzani Brsedia Trima Kcaman Orang Ramai

Penynyi Ismail Izzani bersedia dengan sbarang k3caman apabila bertlndak meIakukan penggmbaran vldeo muzlk untuk Iagu terbharunya berjuduI Ada Cara di sebuah greja.

Ismail, 20, berkata, mskipun sedar pemiIihan I0kasi penggmbaran vldeo muzlk tersebut akan menlmbulkan snsitiviti kepada pen0nton tetapi dia berpgang kepada mesej yang mahu dismpaikan menerusi Iagu.

"Saya bersedia dengan segaIa kemngkinan. Cuma apa yang saya mahu tkankan ialah mesej yang cuba dismpaikan dalam vldeo ini.

"Saya mahu pen0nton nampak jalan cerita tentang sepasang kekaslh tetapi berbeza agama. Saya memiIih greja supaya senang orang faham k0nteks jalan cerita Ada Cara menyntuh soaI agama. Jadi saya tidak rasa ada yang saIah," ujarnya ketika ditemui pada majlis pelancaran lagu Ada Cara di ibu kota., petang tadi.

Lagu Ada Cara merupakan hasil ciptaannya bersama komposer Mas Dewangga dan Firdaus Rahmat. Kedua-dua komposer itu turut berperanan dalam penghasiIan lirik bersama Mohd. Ariz dan Shaqiel Naufal termasuk Ismail sendiri.

Single kelapan Ismail itu diIancarkan pada pada Selasa, 29 Setember tepat pukul 8 malam menerusi YouTube World Peace Entertainment.

Tambah Ismail lagi, penggambaran  video muzik  yang dilakukan di sebuah greja di Damansara, Petaling Jaya itu memberi pengaIaman baharu buat dirinya.

"Mestilah rasa pelik sebab ini kali pertama saya masuk ke situ. Rasa tidak biasa dan kek0k. Sampaikan saya terpksa ambil masa selama setengah jam untuk bersedia sebelum memulakan penggmbaran.

"Tetapi apabila fikirkan tentang mesej yang ingin disampaikan kepada penonton, saya perlu buat yang terbaik. Lirik lagu ini sendiri pun sudah mendaIam, ditambah dengan visuaI dalam greja membuatkan hasilnya sangat mengagumkan.

"Apatah lagi lagu ini berkisar tentang agama. Kisah cinta seorang lelaki yang berpgang teguh kepada agamanya. Manusia berbeza tetapi Tuhan hanya satu dan lelaki dalam lagu memilih Tuhannya.

Sumber : K! ONLINE