Skip to main content
“Negara alami mvsibah, kep4la h0tak kau berebut mau jadi PM…”- Uncle Kentang

Sejak semalam, isu seorang ahli politik yang mendakwa telah mendapat majoriti sokongan untuk menubuhkan kabinet baharu serta menyatakan kerajaan sedia ada sudah tvmbang telah mengejvtkan ramai.

Namun begitu, sidang media yang dibuat pada tengahari semalam telah mencetvskan pelbagai sind1ran dari rakyat sehingga seorang figura yang terkenal di media sosial iaitu Uncle Kentang tampil menulis kiasan di media sosial miliknya.

Sind1ran buat ahli politik

Covid-19: Uncle Kentang thankful for donations from Malaysians so he can continue helping others

Dalam muat naik Kuan Chee Heng, dia telah menyertakan sekali gambar tindihan kerusi dengan kapsyen bertanya sama ada cukup ataupun tidak kerusi-kerusi tersebut untuk jadi perdana menteri.

Rakyat tak akan sokong orang seperti kamu ini

Dalam pada itu, dia sempat menyelar tindakan sesetengah ahli politik yang seakan tidak sabar dengan keadaan semasa dalam memegang tampuk pemerintahan kerana negara dan rakyat masih bergelut dengan pendemik Covid-19 yang dilihat menunjukkan peningkatan.

Tindakan mereka ini pastinya membuatkan rakyat berasa berang dan sudah tentu tiada sokongan diterima kerana sedang rakyat berasa kurang selesa dengan apa yang

"Rakyat tak akan sokong orang seperti kamu ini. Sila m4lu sikit pada rakyat. Kalau kamu tak tahu apa itu m4lu sila check dengan Dewan Bahasa. Please."

Setuju dengan Uncle Kentang

Sind1rian Uncle Kentang itu telah mendapat perhatian warganet sehingga memperoleh 16 ribu tanda suka dan ratusan komen yang bersetuju dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh sukarelawan tersebut.

Tak sudah2…

Terbaiklah Uncle Kentang

Sumber: Kuan Chee Heng, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Seni Hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.