Skip to main content
Mgsa terakhir keracvnan karbon bakal keluar wad

Bukit Mertajam: Mngsa terakhir keracvnan karbon monoksida, Nor Aqilah Mohd Safwan, 21, dijangka akan keluar daripada wad minggu ini selepas menunjukkan perkembangan sangat positif.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah Asisten Komisioner Shafee Abd Samad berkata, pihaknya dimaklumkan bahawa Nor Aqilah hari ini menjalani rawatan fisioterapi dan akan dirujuk ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk pemeriksaan di bahagian 0tak.

"Buat masa ini, perkembangan Nor Aqilah semakin positif tanpa menunjukkan sebarang kemu-rungan selepas dimaklumkan cerita sebenar dan juga kema-tian kakaknya.

"Dia yang dira-wat di Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan Zainal Abidin akan dirujuk ke HKL untuk pemeriksaan bahagian 0tak.

"Pada masa sama, doktor turut memaklumkan bahawa dia akan dibenarkan keluar wad minggu ini memandangkan dia memberi maklum balas positif," katanya di sini, hari ini.

Khamis lalu, Nor Aqilah dilaporkan sedar daripada k0ma selepas seminggu menjalani raw+tan.

Pada kejadian 16 September lalu, Sharifah Fariesha Syed Fathi, Ayuni Shazwanie Shabri serta kembar, Nor Adilah dan Nor Aqilah, masing-masing berusia 21 tahun, berhenti rehat hingga tertidur di tempat letak kereta stesen minyak di Sama Gagah.

Keempat-empatnya bagaimanapun ditemui tidak se-darkan diri oleh bapa kepada seorang daripada mereka dalam kenderaan yang dinaiki akibat ter-hidu karbon monoksida.

Sharifah Fariesha disahkan meninggal dunia di lokasi manakala Ayuni Shazwanie menin-ggal dunia dalam perjalanan menerima ra-watan di Hospital Seberang Jaya (HSJ).

Nor Adilah pula meninggal dunia ketika dira-wat di Hospital Angkatan Tentera Lumut, Perak.

Manakala Nor Aqilah yang memandu kenderaan itu menjadi satu-satunya mngsa yang terse-lamat