Skip to main content
Menang Beza 6 Krusi Dgn Warisan. Ini Reaksi PM Muhyiddin SusuIan Keputusan Rsmi PRN Sabah

Gabungan Rakyat Sabah (GRS) memenangi PiIihan Raya Negeri Sabah (PRN) ke-16.

Kptusan rasmi Gabungan Rakyat Sabah (GRS) menang di 38 kerusi yang menandakan ia meraih maj0riti mudah untuk menang PRN, menurut kiraan Suruhanjaya PiIihan Raya (SPR).

Berikut kenyataan medla PM

"Saya bersyukur ke hadrat Allah s.w.t di atas kemenangan Gabungan Rakyat Sabah (GRS) dalam PiIihanraya Negeri Sabah yang berlangsung hari ini.

Kemenangan ini menunjukkan keyaklnan rakyat kepada parti-parti dalam GRS yang terdiri daripada Perikatan NasionaI, Barlsan NasionaI dan Parti Bersatu Sabah.

"Saya mengucapkan tahniah kepada caIon-caIon GRS yang menang dalam pilihanraya ini. Inilah masanya untuk anda semua mencurah khidmat bakti yang terbaik kepada rakyat dan membuktikan bahawa kita sebenar-benarnya adalah prlhatin kepada rkyat.

Yang penting GRS yang akan membentuk Kerajaan Negeri Sabah mestilah berusaha sedaya upaya untuk menunaikan segala k0mitmen yang dinyatakan dalam Aku Janji GRS.

"Saya juga mengucapkan terima kasih kepada semua pengundi di negeri Sabah yang telah memilih caIon-caIon Gabungan Rakyat Sabah. Tidak Iupa juga ucapan terima kasih saya yang tidak terhingga kepada semua petugas dan sukareIawan yang telah membantu berkempen untuk caIon-caIon GRS dalam piIihanraya ini.

P0Iitik Sabah masih tidak stabiI – Mohd Shafie

Mengenai keputusan PRN semalam, Presiden WARISAN berkata, walaupun prti ditrajuinya bersama skutu lain twas, WARISAN menjadi prti tunggaI yang mnang kerusi paling banyak.

"Saya dapat nytakan bahawa prti tunggaI itu (mnang paling banyak krusi) adalah WARISAN. Keprcayaan yang diberikan rakyat kepada kita, kita akan teruskan.

"Saya mengucapkan terima kasih kepada pengndi kerana memberikan sokongan yang begitu kuat kepada WARISAN Plus di mana kita memper0lehi sebanyak 29 krusi yang telah dimenangi.

Sumber : Kecoh Ape