Skip to main content
Kesian Akak Tu Sampai Jatuhh, Rakaman CCTV Tunjuk Detik Detik Individu Ini Curii Kereta

Menerusi kongsian dari laman facebook info roadblock JPJ/Polis hari ini menunjukkan satu rakaman CCTV kess kecuriann kereta di stesen minyak petron di temerloh pahang.

Kes curii dan larikan sebuah kereta sewaktu sedang mengisi minyak di Stesen Minyak Petron Kg Megat Segama bersebelehan Taman Sri Semantan Batu 3 Temerloh Pahang.

Kongsikan untuk jadi peringatan bersama ketika isi minyak. Pastikan enjin dimatiikan , kunci pintu dan perhati keadaan sekeliling.

Menerusi rakaman CCTV dapat dilihat individu ini berjalan dan memerhatikan dahulu sebelum bertindak dengan pantas melarikan kereta tersebut.

Antara Komen Dari Orang Ramai

Malang tdk berbau, cukuplah kes nie jdikan pengajaran,bukn jd tok hakim mghukum mangse, hari nie hari dia,besok lusa nasib kita xtau lg

Bahayaa sebenarnya isi minyak masa engine on. Nasib malang pula ada penyangak tunggu peluang. Moga cepat sembuh dan jadi ikhtibar buat semua.

Amalan saya.. Isi minyak saya akan pastikan enjin tutup dan pintu berkunci, kecual kalau ada org kat dalam saya hanya buka tingkap separuh di bahagian bertentangan tempat saya isi minyak.

Ada Juga Yang Memberi Nasihat

Pasal kes curii kereta dekat pam minyak semantan tu ,lebih baik kita pempuan ni elakkan isi minyak bersendirian .stenby awal-awal isi minyak full terus dan pastikan ada suami sekali atau ada lelaki.

Baahaya sgt kita ni pempuan sorang-sorang mende nk jadi mcm dlm cctv tu lahh makesure jugak cari pam minyak yang ramai org yang ada tukang pam.

Kalau bole bayar dengan tukang pam is more better .masa nak keluar bayar ke kaunter jangan lupa lock kereta ,cepat-cepat masuk ke dalam kereta dan lock

Kereta kena curii dah satu hal .membahayakan nyawaa pulak .barang penting mcm ic,dompet,phone pun hilang sekali ya allah semoga dijauhkan benda-benda macamni pada kita

Semoga si pelaku tersebut dapat dijumpai serta akak yang jatuh itu dipermudahkan urusan beliau.

Sumber : InfoRoadblock/OM