Skip to main content
InnaIiIIah Bekas Pemain Terengganu City FC, Mohamad SoIihin Mahamad Baru Saja MeninggI Dnia

" Sesungguhnya, kami adalah milik Allah dan kepada-Nya kami kembali."

" Semoga r0h beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. AL- FATIHAH

" Mohamad SoIihin Mahamad, Pemain Terengganu City FC & Piala Presiden Terengganu, (1996 – 2020)"

Demikian berita sedih yang dikongsikan di laman Twitter Persatuan Pemain-Pemain Bolasepak Profesional Malaysia (PFA) sebentar tadi.

Bekas pemain Terengganu City FC, Mohamad SoIihin Mahamad telah kembali ke Rahmatullah di Hospital Sultanah Nur Zahirah, di sini sebentar tadi.

Rebah sewaktu bermain bola

Laman Facebook Football Terengganu memaklumkan, arwh yang juga pemain Piala Presiden Terengganu Football Club meninggI dnia selepas rebah sewaktu bermain bola baru-baru ini.

" Semoga ahli keluarga Allahyarham sabar dan tabah menghadapi ujian dan ditempatkan Allahyarham di dalam syurga Allah SWT bersamanya orang yang beruntung berada di sisiNya," memetik kenyataan tersebut.

" Marilah kita sama-sama hadiahkan bacaan Al-Fatihah buat Allahyarham. Alfatihah"

Sementara itu berita tersebut turut mengejutkan peminat bola sepak terutama dari Terengganu.

Rata-rata mengucapkan takziah kepada ahli keluarga arwh dan mendoakan arwh ditempatkan di kalangan orang beriman dan beramal soleh.

" Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.." tulis Sam

Seorang warganet juga berpesan tentang b4haya s3rangan jntung yang tidak mengenal usia.

Apatah lagi banyak kejadian membabitkan pemain bola sepak atau mereka yang aktif bermain bola sepak.

" Saakit jntung serang tak kira usia muda tua..aj4I kita pun tak tau bila…smoga Allah terima taub4t dan amalan kita..Al-fatihah" tulis Anep

Ogos tahun lalu, penjaga gol utama Terengganu FC (TFC), Mohd Suffian Abd Rahman meninggI dnia kira-kira pukul 1 tengah, juga akibat s4kit jntung.

Allahyarham yang berasal dari Melaka, pernah dimasukkan ke wad di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) pada 1 Ogos lepas, akibat ser4ngan jntung.

Pemergian beliau adalah satu kehilangan besar bagi arena bola sepak Terengganu khasnya dan dunia bola sepak negara amnya.