Skip to main content
Ibu Kepada Chef Selebriti, Chef Zam Telah Meniinggal Dunia

IBU kepada selebriti masakan dan pemakanan terkenal Chef Zam, Chik Minah meninggai dunia lewat malam tadi di sebuah hospital swasta, di Kota Damansara.

Perkara itu disahkan oleh Chef Zam atau nama sebenarnya Zamzani Abdul Wahab, 50, menerusi akaun media sosialnya.

"Saya memohon agar anda semua bermurah hati sedekahkan surah al-Fatihah buat arwah Ma (ibu) saya.

"Doakan agar Allah SWT mengampuni segala dosa-dosanya, menjauhkannya dari seksa kubur dan menempatkan rohnya bersama para syuhada," tulisnya yang popular dengan program masakan seperti Garam Gula, Citarasa Selebriti, Ole-Ole Malaysia, Aroma Selebriti dan banyak lagi.

KENYATAAN PENUH CHEF ZAM

Assalamualaikum wbt.

‎ﺇِﻧَّﺎ ﻟِﻠّﻪِ ﻭَﺇِﻧَّـﺎ ﺇِﻟَﻴْﻪِ ﺭَﺍﺟِﻌﻮﻥ

Saya dengan rendah hati ingin mengkhabarkan bahawa Ma saya Allahyarhamah Chik binti Minah telah dijemput Illahi lewat malam tadi.

Saya mohon agar anda semua bermurah hati sedekahkan surah Al-Fatihah buat arwah Ma Saya. Doakan agar Allah SWT mengampuni segala dosa-dosanya, menjauhkannya dari seksa kubur & merempat kan rohnya bersama para Syuhada. Amiiiin YRA 

Jenazah sekarang berada di Surau As Salam Seksyen 4 Kota Damansara. Inshallah jenazah Ma Saya akan dimandikan pada jam 8am, disolatkan di sini & disimpan di Tanah Perkuburan Islam Seksyen 9, Kota Damansara.

Al-Fatihah …

Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya…. .َ . ﺁﻣِّﻴْﻦ

View this post on Instagram

Assalamualaikum wbt. ‎ﺇِﻧَّﺎ ﻟِﻠّﻪِ ﻭَﺇِﻧَّـﺎ ﺇِﻟَﻴْﻪِ ﺭَﺍﺟِﻌﻮﻥ Saya dengan rendah hati ingin mengkhabarkan bahawa Ma saya Allahyarhamah Chik binti Minah telah dijemput Illahi lewat malam tadi. Saya mohon agar anda semua bermurah hati sedekahkan surah Al-Fatihah buat arwah Ma Saya. Doakan agar Allah SWT mengampuni segala dosa-dosanya, menjauhkannya dari seksa kubur & merempat kan rohnya bersama para Syuhada. Amiiiin YRA 🤲💚💚💚💚 Jenazah sekarang berada di Surau As Salam Seksyen 4 Kota Damansara. Inshallah jenazah Ma Saya akan dimandikan pada jam 8am, disolatkan di sini & disimpan di Tanah Perkuburan Islam Seksyen 9, Kota Damansara. Al-Fatihah … ‎ﺑِﺴْــــــــﻢِ ﺍٌﻟﻠَّﻪِ ﺍٌﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍٌﻟﺮَّﺣِﻴْـــــــــﻢِِ ‎ﺍَﻟْﺤَﻤْﺪُ ِﻟﻠﻪِ ﺭَﺏِّ ﺍﻟﻌَﺎﻟَﻤِﻴﻦَ ۞ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴﻢِ ۞ ﻣَﺎﻟِﻚِ ﻳَﻮْﻡِ ﺍﻟﺪِّﻳﻦِ ۞ ﺇﻳَّﺎﻙَ ﻧَﻌْﺒُﺪُ ﻭﺇﻳَّﺎﻙَ ﻧَﺴْﺘَﻌِﻴﻦُ ۞ ﺍِﻫْﺪِﻧَﺎ ﺍﻟﺼِّﺮﺍﻁَ ﺍﻟْﻤُﺴْﺘَﻘِﻴﻢَ ۞ ﺻِﺮَﺍﻁَ ﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﺃﻧْﻌَﻤْﺖَ ﻋَﻠَﻴْﻬِﻢْ ﻏَﻴْﺮِ ﺍﻟْﻤَﻐْﻀُﻮﺏِ ﻋَﻠَﻴْﻬِﻢْ ﻭَﻻَ ﺍﻟﻀَّﺎﻟِّﻴِﻦَ .. ﺁﻣِّﻴْﻦ Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya…. .َ . ﺁﻣِّﻴْﻦ

A post shared by 👨‍🍳Professor Chef Zam👑 (@chef_zam) on Sep 25, 2020 at 11:50am PDT

Terdahulu Allahyar-ham Chik Minah yang menghidap Pneu-monia sudah beberapa hari dirawat di hospital dan sentiasa ditemani oleh Chef Zam dan anak saudaranya.

Jena-zah akan dike-bumikan di Tanah Perkuburan Islam, Seksyen 9, Kota Damansara, pada hari ini.

Innallilah, salam takziah kepada Chef Zam dan keluarga.

Sumber : HMETRO ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.