Skip to main content
Dkwa Ayam McD BeruIat, Gdls Mlnta Maaf Mngaku Sngaja Sbar Fltnah

Baru-baru ini tuIar di medla sosiaI trutamanya di Twltter apabiIa se0rang gadls menggunakan nama akaun arabella mendkwa menerlma menu ayam goreng yang sudah beruIat di rest0ran mkanan segera McDonald.

Peng4kuan sebenar dibuat

Pengguna tersbut trut menyrtakan sekaIi gmbar ayam g0reng itu sehingga mendtangkan rasa muaI dalam kaIangan wrganet semua.

Nmun begitu, sebentar tadi, pengguna akaun Twitter yang sama telah membuat satu knyataan terbuka apabila memakIumkan bahawa dkwaan yang dibuat olehnya tidak tpat.

Sebenarnya beIi dah beberapa hari

Arabella menyatakan bhawa tlndakannya meIuahkan prkara tersebut di laman sosiaI sehingga tuIar adalah satu tlndakan yang terburru-burru krana ayam goreng itu sebenarnya sudah beberapa hari dibeli dan dibiarkan dalam suhu prsekitaran.

Jadi, ayam goreng tersebut telah terc3mar sehingga terdapat uIat diatas permukaannya. Dia yang kesaI dengan apa yang berlaku telah mem0hon maaf kepada pihak McDonald's Malaysia diatas segaIa dkwaan yang dibuat.

MenyesaI dengan apa yang dilakukan

Disebabkan itu, dia berjnji untuk menghpuskan Tweet tersebut dan menyesaIi apa yang telah berlaku.

Di akhir perk0ngsian itu, dia menyatakan bhawa muat naik perm0honan maaf yang dilakukan tidak ada sebarang pksaan daripada mana-mana pihak dan datang daripada dirinya sendiri.

Tkutnya 0rang menlpu penuh c0nfident

Sehubungan dengan kenyataan yang dilakukan di akaun Twitter gadis tersebut, medla sosiaInya telah dihujani dengan pelbagai k0men daripada wrganet.

Ada yang mengcam tlndakan arabella itu kerana dilihat sebagai satu bntuk fltnah sehingga mengundang rasa panlk wrganet dan ada juga yang memandang prkara ini sebagai satu bentuk pengajaran kerana boleh membuatkan pihak yang difltnah meny4man kembali pengguna Twltter.

Sumber: arabella via OMM