Skip to main content
“Cikgu Jahat Sangat Ka?” – Video ‘Berletiaq’ Viral, Tegur Perangai Manja Murid

Sharing is caring!

Ibarat pengganti ibu bapa di sekolah, tak dinafikan bahawa peranan seorang guru amat dipandang mulia. Selain gigih mengajar ilmu mengikut pengkhususan mata pelajaran masing-masing, golongan ini juga tak lekang memberikan nasihat kepada anak murid supaya menjadi insan yang berguna dewasa kelak. Samalah seperti gelagat seorang pendidik yang pernah viral kerana membebel dalam loghat utara di kelas sebelum ini.

BACA: "Awak Buat Apa Ali?" – Tak Fokus Dalam Kelas, Wartawan 'Kena Sound' Dengan Cikgu

Siapa sangka, Farrah Norashikin Juhari sekali lagi telah curi perhatian ramai menerusi video terbaru yang dikongsi semalam. Selain giat berleter kepada para murid di hadapannya, dia juga membuat beberapa mimik muka dan nada suara yang sangat lucu demi meraih perhatian mereka. Sepanjang rakaman berdurasi lebih 5 minit tersebut, dia sempat menegur sikap 'manja' murid zaman sekarang serta ingatkan semula tentang pengorbanannya di kelas berkenaan yang cuma mahu lihat mereka belajar bersungguh-sungguh saja.

punya la nak karang ayat panjang teruih x jadi sbb aku xdan boh d fb depa share dulu 🤣🤣🤣jadi ampe dengarlah sendiri…

Posted by Farrah Norashikin Juhari on Wednesday, September 30, 2020

Menjengah ke ruangan komen, netizen memuji dan memberikan reaksi yang positif terhadap semua isu yang ditegurnya. Dalam pada itu, rata-rata mereka turut mengenang kembali kenangan dibebel oleh guru masing-masing zaman sekolah dahulu.

Sumber: FB Farrah Norashikin Juhari

Nak cerita lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

Sharing is caring!